Mikä saa ihmisen värjäämään hiukset sinisiksi?

mac_aqua_luomivari_2
Moi tyypit.
Useammat teistä ovat varmasti joskus työskennelleet asiakaspalvelualalla. Sehän on erittäin laaja ala, voit joko olla hotellin respassa tai kaupan infotiskillä töissä. Kuinka monella on asiakaspalvelutöistä kokemusta? Sanokaa hep! Njoh, uskoakseni teitä on paljon, joten teenkin tässä nopsan avautumisraidan. (Samalla kun vilautan yhden viimeaikojen meikeistäni.)

Asiakaspalvelija voi olla mukava sylkykuppi, jos vaikka vähän sillä hetkellä veetuttaisi. Työntekijä ei pääse avautumista karkuun, vaan se on kuunneltava hamaan loppuun saakka. ”Miksei täällä ole enää kahvilaa? Miksei lähellä ole vessoja? Miksi nämä tuotteet ovat niin kalliita? Miksei täällä ostoskeskuksessa ole sitä-tai-tätä liikettä? Miksi ennen oli kaikki paremmin? Etkö sinä osaa tai tiedä tätä-ja-tätä?” Varsinkin isoissa firmoissa yhdelle työntekijälle valittaminen ei vain auta. Yksi työntekijä ei päätä tuotteiden hinnoista, ei pysty rakentamaan kahvilaa takaisin vanhalle paikalleen tai muuttua vessanpöntöksi. Niin valitettavaa kuin se vain onkin.

Asiakaspalvelijalle voi myös sanoa ihan mitä tahansa, tai ainakin siltä on viime vuosien aikana tuntunut. Koska aspatyypit ovat usein myös eri liikkeissä ja kaupoissa esillä (ja täten helposti löydettävissä), ovat he selkeästi myös esillä vapaalle arvostelulle. ”Aika tumma huulipuna sulla.” tai ”Onpas sulla valkonen iho.” on kuultu useampaan kertaan. Varsinkin jos kesällä on vaalea iho, on se tietenkin niin erikoinen näky. On se kumma, kun ei halutakaan palaa jokiravun väriseksi, tai läträtä porkkanakeiton värisillä itseruskettavilla.

Kertaakaan ei omalla kohdallani ole kuitenkaan menty kunnolla tunteisiin.
Paitsi nyt.

mac_aqua_luomivari_3
”Mikä saa ihmisen värjäämään hiukset sinisiksi?” ja ahdasmielinen toljotus päälle.

Asiakaspalvelijana ei voi (tai ei kannata) heittää takaisin ”Koska mä vittu haluan niin.” On keksittävä pikaisesti jotain kauniimpaa ja kohteliaampaa, vaikka asiakas katsoo nenä nyrpeänä ja arvostelevan näköisenä. Vaikka kehittäisitkin kauniin vastauksen, se ei yleensä kelpaa. Asiakaspalvelija-sylkykupin olisikin pitänyt olla omien hiustensa värinen, turvallinen ja suomalainen maantienharmaa. Ei sininen kuppi, vaan mieluusti ruskeampi.

On riski lähteä arvostelemaan ylipäätään ketään ulkonäön perusteella ääneen. Ulkonäöllisiin asioihin voi kuitenkin aina liittyä jotain hyvin henkilökohtaista ja myös arkaa. Olisinhan voinut värjätä hiukseni sinivihreiksi kunnoittaakseni vaikka pikkuveljeni poismenoa. Jospa hänen lempivärinsä olisi ollut sinivihreä, ja näin pitäisin hänet lähelläni aina?
Samankaltaista on arvostella vaikka toisten tatuointeja ja haukkua niitä typeriksi ja turhiksi. Niillä voi olla hyvinkin suuri merkitys kantajalleen.

Kilahti, mutta pysyin tyynenä.
”Koska tämä väri tekee minut hyvin onnelliseksi.”

Jälkeenpäin tuli pieni adrenaliinipiikki.

En ikinä löytäisi itsestäni sellaista röyhkeyttä, että uskaltaisin mennä arvostelemaan toisen ulkonäköä päin naamaa. Miltä tuntuisi vaikka leffateatterin kassatytöstä, jos tokaisisin hänelle että ”Pitäisköhän sun vaihtaa työpaikkaa, tää popcorn -ilmapiiri ei näytä sopivan sun reisille.” Tai, jos alkaisin avautumaan kahvilan tarjoilijalle tämän lävistyksistä? Kirjastotyöntekijälle hänen pahasta aknestaan? Haloo? On ihan eri juttu miettiä asioita oman pään sisällä. Eikä kaikkea tarvikaan hyväksyä, mutta näin vuonna 2016 voisi ainakin yrittää.

Ja jos et ymmärrä, niin siirry eteenpäin.
Toisen onni ei ole sinulta pois.

 

mac_sininen_silmameikki_2

Kasvot:
Lancôme – Teint Idole Ultra 24h 005
MAC – PLW Concealer NW15
Illamasqua – Skin Base Mixer White
Illamasqua – Powder Blusher Intrique
MAC – Select Sheer Powder NC5
MAC – Pro Longwear Blush Baby Don’t Go
Becca – Shimmering Skin Perfector Pearl
MAC – Ombre Blush Azalea Blossom

Silmät:
MAC – Blanc Type, Aqua, Electric Eel
Urban Decay – Naked Smokey: Combust, Password
MAC – 33 Lash

Huulet:
MAC – Real Doll (LE)

Onko sinun tai läheisesi ulkonäköä tultu arvostelemaan päin naamaa? 
Miltä se on tuntunut?

Mainokset

25 kommenttia artikkeliin ”Mikä saa ihmisen värjäämään hiukset sinisiksi?

 1. Ääääh jotkut on niin ajattelemattomia! :/ Jokainen voi omassa päässään ajatella ihan mitä lystää, mutta joku raja pitäis olla mitä suustaan päästää. Tollaselle ihmiselle tekis mieli esittää vastakysymyksenä että mikä saa ihmisen puhumaan noin. Mäkin olen ollut asiakaspalvelussa, mutta onneksi oon säästynyt pahimmilta kommenteilta. Mutta osani olen mäkin saanut ulkonäkökommenteista, olenhan ollut koko elämäni KAMALAN laiha tai HUI kuinka laiha. Kuulemma pitäis syödä joskus. Tähän asti kun olen ilmeisesti sitten selvinnyt syömättä. Kolkyt vuotta. Oikea ihme! :D

  Tykkää

  1. Sanoppas muuta. Ja kävi tuo vastaus omassa mielessä, jep :) Ja juurikin tuo lihavuus-laihuus -kommentointi on niin typerää. Ikinä kun ei voi tietää, mikä on sen lihavuuden tai laihuuden takana :/ Lisäksi lihavakin voi olla terve, ihan samoin kuin laihakin :)

   Tykkää

 2. Ulkönäköäni on arvosteltu usein ja paljon. Juuri tuota vaaleaa ihoa kummeksutaan. Meikkiä on ollut liikaa, olen ollut liian laiha ja saatanan palvojaksikin on kutsuttu kun satuin tykkäämään nuorempana goottivaatteista. Ne oli silloin joskus 15 – 18 vuotta sitten vielä aika harvinaisia. Nykyisin enää vähemmän kuulee mitään ryönää kun iho on iän myötä tummunut ja kroppaan on tullut lihaksia (niitä ei tällä hetkellä hirveämmin haukuta). Pukeutumistyyliänikään ei enää nykyään pidetä niin erikoisena. Jotenkin tuohon kaikkeen leukojen louskuttamiseen on jopa turtunut. Jos oikein ilkeästi sanotaan niin pahoitan kyllä mieleni. Olen muuten kerran nähnyt sut livenä asiakaspalvelussa ja olit kyllä oikein kaunis ja ystävällinen myyjä. Hyvä mieli jäi vaikka kyselemääni tuotetta ei ollutkaan saatavilla. :)

  Tykkää

  1. Jep, on joko liian laiha, liian läski, liian ruma, liikaa meikkiä, blaa blaa blaa. Inhottavaa kun ei kelpaa omana itsenään.
   Ja voi kiitos, ihana kommentti! :) Toivottavasti törmätään uudestaankin!

   Tykkää

 3. Mä ihan kihisen kiukusta sun puolesta. Oon ihmetellyt pitkään ihmisten törkeyttä arvostella muita, se kun vielä puetaan muotoon ”mä vaan sanoin mun mielipiteen”. Ja samalla vittuillaan päin naamaa. Aaaaaaargh. Tekis mieli mäjäyttää lapiolla naamaan.
  Ja miksi edes kukaan viitsii ajatella kaikenlaisia pahoja ajatuksia toisen ulkonäöstä. En vaan ymmärrä.
  Jokunen vuosi sitten olin noin 10 kg painavampi kuin normaalisti ja olipa tosi kiva siitä kuulla. Joo, en ollutkaan huomannut, kiva kun kerroit, oli yleensä vastaukseni kun taivasteltiin asiaa. Hieman satutti. Ja kun olin laihtunut takas normaaliin painooni, sitäkin ihmeteltiin. Yhdelle sanoin, että aattelitko koskaan että oon vaikka sairas, kun hehkutat mun ”ottaneeni itteeni niskasta kiinni, ja laihtuneen”. En onneksi ollut, mutta saipas ajattelemisen aihetta.
  Mä oon myös tosi vaalee enkä kesälläkään yhtään päivety. Pysyn mielellään varjossa ja suojaan ihoni auringolta. Kyllä saa siitäkin kuulla. Ihan kuin ruskettuminen olisi joku pakko. Mä viihdyn kyllä paljon paremmin valkoisena :)

  Tykkää

  1. Höh. Ja jep, saa nähdä kuinka paljon tänä kesänä saan kuulla sitä kuinka vaalea oon… :D Nyt kun oon löytänyt tuon Illamasquan valkoisen mixerin, pystyn oikeasti olemaan sen värinen mitä kaulasta olen… Höhö >:)

   Tykkää

 4. Voi aARRGGHHTttt!! Kylläpä pisti vihaksi, kuinka noin tökerö voi joku olla?! Onneksi vastauksesi oli ihan napakymppi! :D

  Kuulun myös team Valkonaamat leiriin, ja sitä on monta kertaa päivitelty. ”Oletko kunnossa, kun olet noin kalpea?” No mitäpä luulet, puupää? ;D

  Tykkää

 5. Ihmiset on idiootteja. Mä olen saanut kuulla vaikka mitä kommentteja pituudestani ja oppinut heittelemään hyvinkin veemäisiä takaisin, tai ignooraamaan, vähän riippuen millä fiiliksellä on ite. Työpaikalla en muista koskaan (onneksi) kuulleeni arvostelua, siinä joutuis kyllä punnitsemaan sanansa tarkasti.

  Tykkää

 6. People = shit. Mä just yks päivä hehkutin työkaverille tulevaa Tukholman matkaa, joka tunnelmaa luoden vastasi ”Mua ei vois vähempää kiinnostaa joku Tukholma, kun oon käyny siellä ainakin 50 kertaa”. Joo ja pointti oli? En vain tajua joidenkin ihmisten letkautuksia ylipäätänsä, vaikka jokaisella oma mielipide saa toki olla, mut joskus please vois pitää mölyt mahassaan ja mielipiteet ominaan. Tuntemattomien loukkaavat kommentit ulkonäöstä tms. loukkaavat mun mielestä vähemmän kuin tutumpien, vaikkeivät nekään hyviltä tunnu.

  Tykkää

   1. No voi just joo mikä kommentti! Järkevämpää olisi ollut tarjota vaikka apuja suunnistamiseen, shoppailuvinkkejä ja suosituksia hyvistä ravintoloista! Eikä mitään tuollaista typerää :/ Höh!

    Tykkää

 7. ”Yhyy mulla on mielipide ja se on ihan yhtä arvokas kuin muittenki!11” Ei ole. Toista ei saa syrjiä, haukkua tai mitätöidä oman rajoittuneen maailmankuvansa perusteella. Ulkonäkö nyt varsinkin on sellainen asia, että jos ei ole hyvää sanottavaa niin älä pliis sano mitään.

  Olisko tää suomalaisten ”kehumaan tottumattomuus” yksi syy näihin taivasteluihin ja ihmettelyihin? Et tavallaan halutaan huomioida joku juttu positiivisesti, mutta koska ”kehuista saleen ylpistyy” niin sitten pitää tehdä se jotenkin moitteen kautta. En tiedä, ihan typerää.

  Tykkää

  1. Ihmeellistä kansaa me suomalaiset :) Onni pitäis kätkeä, mutta omat ajatukset saa sanoa ääneen, oli ne miten rasistisia/loukkaavia tahansa. Aiiijettä!

   Tykkää

 8. Jep, vanhemmat naiset ovat tässä omien kokemuksien perusteella pahimpia. Kovaan ääneen on jo jokunen kesä sitten (siis silloin kun tatuointeja oli ehkä 2) Siwan kassajonossa haukuttu tatuoinnit seuraaville jonottajille (jotka muuten pyörittelivät tälle ihmisperseelle vaan silmiään). Että jep, ei voi ymmärtää.

  Tykkää

  1. Voi ei! Mun tatuoinnit on sen verran piilossa, ettei niitä näy normivaatteet päällä. (Eiköhän tämäkin tule muuttumaan tämän vuoden puolella tosin. :D) Mänttejä, mänttejä kaikkialla!

   Tykkää

 9. Ihan uskomatonta jotenki. itelle tuntuu niin vieraalta konseptilta arvostella tuntemattomia ihmisiä tuolla tavalla, että en mitenkään kykene seuraamaan sitä ajatusketjua joka tohon hiuskommenttiin on johtanut. Hyvin vastasit onneksi. Olis kyllä ollut kiva kuulla kommentoijan vastaus kysymykseen ”mikä saa ihmisen arvostelemaan toisen ulkonäköä tuolla tavalla?”

  Meikki on taas ihan mahottoman hieno. Nuo kulmakarvat!! <3

  Tykkää

 10. ”pitäskö sunki käydä välillä vaikka ulkona istumassa niin et olisi noin kalpea? :))”

  Ihanaa kun asiakkaat TIETÄÄ mitä teen ja mitä EN TEE vapaa-ajallani :—D Mähän siis en koskaan, koskaan poistu ulkoilmaan. Ainakaan ilman avaruuspukuani.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.