Tutoriaali: Ripsien ja kulmien värjäys kotona

swiss_o_par_kulmien_ja_ripsien_värjäys_1Koska huulten liukuvärjäystutoriaali sai sen verran kiitosta ja kirvoitti myös innostusta, päätin nyt tässä hyvässä tutoriaali-flowssa päivittää yhden vanhan postauksen nykyaikaan. Kyseinen postaus on ollut yksi blogini suosituimpia, mutta itseäni se on oikeastaan vain hävettänyt. Se on niiiiin vanha, kuvat on surkeita ja äh. Tämä postaushan on siis Ripsien kestovärjäys kotona. Nojooh, onhan toi ihan tavallaan hyvä postaus, mutta kuvat on mun silmään lähinnä oksettavia. Vaikka silmä onkin kaunis elin… Nooh jooh, mennäänkö asiaan eikä kaivella vanhoja? Hei, tikulla silmään joka jne, hehhe! :D

swiss_o_par_kulmien_ja_ripsien_värjäys_2
Valitsin tällä kertaa värjäysvehkeiksi Swiss O-Parin setin, sävyssä musta. Tällä voi värjätä siis molempia naamakarvoja; ripsiä ja kulmia. Tästä postauksesta löydät kevytmielisen tutoriaalin tummepien räpsyripsien ja kulmien aikaan saamiseksi.
Swiss O-Parin setin ostin itse Ideaparkin Emotionista, 10€ alehinnalla. Näitä settejä olen nähnyt myös Stockmannilla ja muistaakseni jossain marketissakin, ehkä Citymarket tai Prisma? Settiä löytyy myös ruskeassa sävyssä, mutta valitsin itselleni mustan, sillä ruskeita ripsiä en halua. Kulmakarvoihin musta ei toki kaikille sovi, mutta värjäysprosessi on mahdollista tehdä kevyemmälläkin kädellä. Siitä lisää pian, jatka lukemista!

swiss_o_par_kulmien_ja_ripsien_värjäys_3Setistä löytyy seuraavaa: pieni ripsikampa, kaksi erilaista ainetta, kaksi (:D) topsipuikkoa ja silmänaluslappuja.
Topsipuikkoihin kannattaa varautua suuremmalla kädellä kuin vain kahdella, joten niitä kannattaa hakea lähiympäristöön valmiiksi värjäysepisodin ajaksi. Mukana oli myös vanulappuja, joilla poistin värjäysaineet iholta. Hanki siis niitäkin. Mukana tulee myös käyttöohjeet, joista siteeraankin osuudet tähän postaukseen. Ainakin osiltaan.

ripsien_värjäys_kotona_1
Aloitetaan ensin ripsien värjäyksellä.
Värjääminen kannattaa aloittaa puhtaalta pöydältä, eli tarkista ettei ripsissä ole eilisen päivän ripsareja tai muita turhia asioita jäljellä. Kulmakarvoissa sama homma, tsekkaa että ne ovat ”puhtaat.” Ei haittaa, vaikka ne olisivatkin nyppimättä – itse suosittelen juurikin järjestystä värjäys -> nyppiminen. Värjäyksen jälkeen näet ne pienimmätkin hajakarvat helpommin.

ripsien_ja_kulmien_värjäys_kotona_1
Ensimmäisenä Swissin setissä lukee ohjeena: ”Kostuta oheiset suojalaput (et tarvitse vaseliinia) ja aseta ne ripsien alle niin, että muovitettu puoli tulee ihoa vasten.” Itse laitoin omiin lappuihini kevyen kerroksen silmänympärysvoidetta. Miksi ihmeessä ei? Samalla tulee tehtyä pikainen hoitonaamio niillekin :) (Ja katohan vaan, ohjeissakin itseasiassa lukee että ne voi kiinnittää pienellä määrällä ihovoidetta. Hyvä!)

ripsien_värjäys_kotona_2
Lappujen asetteleminen silmän alapuolelle vaatii hieman keskittymistä, ettei yksikään ripsi jäisi lapun alapuolelle, ja että fiilis lapun kanssa olisi silti miellyttävä. Pienen asettelun ja hinkkauksen jälkeen sain kuin sainkin lapun paikalleen.

swiss_o_par_kulmien_ja_ripsien_värjäys_4
Seuraavaksi otetaan esiin neste nro 1.
Nestettä levitetään vanupuikon avulla ripsiin kauttaaltaan, niin hyvin kuin vain voi. Omat ripseni ovat hyvin vaatimattomat, lyhyet ja harvassa. Käyttöohjeissa ei lue laisinkaan, kuinka kauan aineen tulee antaa vaikuttaa ripsissä, mutta kerrotaan kyllä että ”menettely” voidaan toistaa 1-2 kertaa. ”Mitä pidempi nesteen vaikutusaika, sitä tummempi värin lopputulos.” Okei, itse muhittelin ykkösnestettä n. parin minuutin ajan. Levitys ei ole helpointa pikkuisimpiin ripsiin, mutta sohin sitä joka puolelle.

ripsien_värjäys_kotona_3
Alaripsiin on huomattavasti helpompaa saada levitettyä ainetta, kuin yläripsiin. Yläräpsyttimiinkin sitä toki topsipuikolla saa sudittua, mutta olisi helpompaa tehdä tämä toverin avustamana. Huom: Varsinkin jos ripsesi ovat yhtä vaatimattomat kuin allekirjoittaneen ovat.

swiss_o_par_kulmien_ja_ripsien_värjäys_5
Seuraavaksi on geelin vuoro. Tämän kanssa mulla oli pahoja henkilökohtaisia ongelmia. Ei itse aineen kanssa, vaan tuon pahaisen kamman. Sillä voi heittää vaikka lumpeenkukkaa, jollet oikeasti omista ripsiä joita pystyy kampaamaan. Mä en omista. Tuolla harjalla oli ihan uskomattoman hankalaa saada ripsiin yhtään mitään. Kulmakarvoihin se oli taas liian leveä. Joten otin taas topsipuikon siroon käteeni, ja töpötin geeliä kaikkialle. Ja kun sanon kaikkialle, tarkoitan sitä:

ripsien_värjäys_kotona_4
*SSSPLÖRRTS*
Jep, ai että. Eikö ole kaunis näky? Anyways, vaikka geeli on kirkasta, värjäytyy se automaagisesti ottaessaan kontaktia aineen nro 1 kanssa. Mitään vaikutusaikoja enää ei ole, vaan värjäys on instantti. Välitön. Hetinyt! Pientä kirvelyä silmissä ilmeni, mutta se oli pian ohitse. Poistin aineet ripsistä vanulapun avulla. Ja jos joku vielä epäilee tuota silmänympäryslappua, se oli älyttömän kätevä poistovaiheessa. Swuup vain, ja värjäysaineet olivat tiessään.
Otetaan tähän väliin ensin kulmakarvojen värjäys, näette lopputuloksen postauksen lopussa.
Disclaimer: Geeli (aine nro 2) kohdalla ohjeissa lukee, että se sisältää hopeanitraattia, jonka silmään joutumista täytyy välttää. No, en välttänyt. Se kampa on oikeasti ihan pask – susi. En sokeutunut. 

kulmien_värjäys_kotona_1
Sama juttu kuin ripsissäkin; Ensin otetaan aine nro 1, töpötellään pumpulipuikolla sitä muutamat kerrat läpi ja odotellaan hetki – mutta en odotellut aineen kanssa niin kauaa kuin ripsien kanssa.

kulmien_värjäys_kotona_2
Koska itse en tosiaan halunnut täysin sysimustia kulmia, levitin geeliä eniten häntäosioihin ja kulman keskiosaan. Jätin kulmakarvan alun oikeastaan ihan täysin värjäämättä. Halusin tehdä pienen liukuefektin, jos näin voi sanoa. Vanulapulla pois ja swuuh! Kulmat ovat tummemmat.

ripsien_ja_kulmien_värjäys_kotona_2
Tässä kulmat ja ripset ihan luonnontilassa, ennen värjäystä.

kulmien_ja_ripsien_kestovärjäys_kotona1
Ja boom! Värjättyinä ja parit turhat karvat nypittynä.
Huom: En välttynyt värjäilyjen keskellä myöskään tahroista ja ihovärjäytymistä. Varsinkin tuo vasemmalla oleva silmä on aika tummunut, hih. Iho myös hieman punoittaapi. Olkoon. Nuo värjäytymät olivat jo tiessään seuraavana päivänä, kun poistin meikin. Tässä myös näkyy, etten päässyt ihan ripsien tyveen saakka, kirottua! Njoh, ens kertaan sit. Värjäyksen kuuluisi kestää karvoissa n. muutaman viikon. Kuvasin tämän tutoriaalin yli viikko sitten, ja hyvin on pysynyt!

ripsien_ja_kulmien_värjäys_kotona_3

Oletteko kokeneita kotivärjäilijöitä?
Värjäilettekö mieluummin itse, vai jätättekö sen ammattilaisille?
Onko joukossanne kenties värjäysneitsyitä?!

 

9 kommenttia artikkeliin ”Tutoriaali: Ripsien ja kulmien värjäys kotona

 1. Jännä proggis! Mun herkkissilmät eivät kestä tuota värjäysmenettelyä laisinkaan, ei puhettakaan. Karvattomien kulmien värjääminen taasen on vähän tuhlattua rahaa, en kumminkaan oo lopputulokseen tyytyväinen ilman kynää. Mutta sen perusteella miten paljolti tiedän näitä käytettävän, uskon että tutoriaali tulee valtaväestön keskuudessa tarpeeseen.

  Peukku tutoriaaliputkelle! Saiskos seuraavaksi kuvallisen ohjeen mustan sumusilmämeikin häivytysvaiheesta?

  Tykkää

  1. No apua! En mä luvannut, että putki jatkuu :’D En oo tainnut koskaan meikkitutoriaalia tehdä sen kummemmin, ainakaan silmille. Pitäis olla paremmat kuvaussetit kuin mulla nykyään on. Ehkäpä pitänee asentaa vihdoinkin tuo ringlight paikalleen, talvikin kun sopivasti köpöttää paikalle :)

   Tykkää

 2. Itse en ripsiä ole värjäillyt ollenkaan, kun kerran kävin ne ihan kosmetologilla värjäämässä ja tulos oli niin vaatimaton vaivaan nähden. Kulmien värjäykseen kosmetologilla en myöskään ollut lainkaan tyytyväinen, tulos oli outo, epätasainen ja väriä jäi paljon ihoonkin kiinni. Sen jälkeen opettelin kulmat vahaamaan ja värjäämään kotona. Itse käytän dependin ainetta, jossa on vaikutusaika. Olen ollut erittäin tyytyväinen sen lopputulokseen ja helppouteen. Väri kestää hyvin, tulos on tasaista eikä se koskaan tartu minulla ihoon :)

  Tykkää

  1. No voi hitto, onpa sulla kurjia kokemuksia! Ainahan voi noille ammattilaisille reklamoida, jos ei ole tyytyväinen tulokseen :) Dependin settiä en olekaan nähnyt koskaan, tosin Kicksissä tulee käytyäkin niin harvoin. Mä en ole koskaan käynyt kenelläkään ammattilaisella värjäyksessä, mitä nyt itse värjäillyt ja kosmetologikoulun aikana toki myös luokkalaiset hoiti sitä hommaa. Kätevää se on kotonakin. Ja toki edullisempaa :)

   Tykkää

   1. Noniin, hienoa! Mä olen bongaillut Dependiä vaan Kicksissä, mutta kiva jos muualtakin saa! :) Sit kun joskus (hamassa tulevaisuudessa) saan tämän setin kulutettua, niin voisi harkita Dependiä. ^_^ Muistatko Dependin setin hintaa? :)

    Tykkää

 3. Se kampa setissä on tosiaan ihan turha, tosi vaikea käyttää. Minun mielestäni ohjeissa sanotaan kyllä ykkösaineen vaikutusaika (luokkaa minuutti – kaksi). Kakkosaineen levitykseen ehdotan värjäyssivellintä tai mitä tahansa pientä sivellintä (huulipuna, kulma jne) jonka mahdollinen värjäytyminen ei haittaa. Pääsee kapealla kärjellä ihan ripsityveen ja kulmien kapeimpiin kohtiin suttaamatta.

  Minulla tämä Swiss-O-Par jämähtää aika hyvin ihoon kiinni. Enemmän kuin perinteisemmillä hapettimellisillä väreillä (joissa aineet sekoitetaan kupissa ennen levitystä). Tämän etu pitäisi olla että ei sisällä esim PPD:tä ja sopia myös niille jotka ovat perusväreille allergisoituneet. Tarkastakaa silti aina se inci jos tiedätte mille olette allerginen! Dependin settiä saa myös Emotioneista, samoin erikseen myytäviä värituubia ja hapetetta Dependiltä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s